پایگاه خبری اتحاد ما – شامگاه یکشنبه، تیمچه تاریخی معین شهر رفسنجان میزبان بانویی فرهیخته و شاعر بود که بیش از نیم قرن در عرصه ادب و شعر استان کرمان، به ویژه در شهر رفسنجان، فعالیت می‌کند و در دهه نود زندگی خود همچنان با شور و انرژی به سرودن شعر و فعالیت‌های فرهنگی مشغول است.

پروین وجدانی، متولد ۲۹ مهر ۱۳۱۹ در رفسنجان، تحصیلات ابتدایی را در این شهر و دوره متوسطه را در کرمان گذرانده و دارای مدرک کارشناسی آموزش ابتدایی است. او در سال ۱۳۳۷ یا ۱۳۳۸ با سید محمد ابریشمی، از نخستین پزشکان رفسنجان، ازدواج کرد. از نوجوانی به شعر و ادبیات علاقه‌مند بود و با چاپ اشعارش در مجلات بانوان و زن روز استعداد خود را نشان داد.

وجدانی همچنین در حوزه اجتماعی فعالیت داشت؛ از جمله خبرنگاری مجله بانوان و ریاست انجمن زنان در مریوان و رفسنجان. او در دهه ۷۰ ریاست انجمن شعر شهید ارسلان را بر عهده داشت، مدیریت نگارخانه نگاه ابریشم را به عهده داشت و با روزنامه محلی بانگ جرس همکاری می‌کرد. از آثار او می‌توان به کتاب‌های «سبدی پر از نگاه»، «قطره اما طلا»، «یک بقچه پر از خالی»، «هیچ جا خونه آدم نمیشه»، «مرغ همسایه» و «صدای پای گل» اشاره کرد.

پروین وجدانی در محافل ادبی حضور فعال دارد و شاگردان زیادی را تربیت کرده است؛ به طوری که یکی از شاگردانش او را «مادر شعر رفسنجان» می‌نامد. مراسم تجلیل از این بانوی شاعر با حضور شخصیت‌های فرهنگی، مسئولان، علاقه‌مندان و شاگردانش برگزار شد و فضای گرم و صمیمانه‌ای را رقم زد.

سیدمحمدعلی گلاب زاده، نویسنده و رئیس مرکز کرمان شناسی، در این مراسم گفت: «تجلیل از پیشکسوتانی مانند بانو وجدانی که عمر خود را صرف اعتلای فرهنگ کرده‌اند، بارقه امیدی برای نسل‌های آینده است.» او با اشاره به شعری از مولانا افزود: «آفتاب نیازی به تعریف ندارد، اما کسانی که از آفتاب سخن می‌گویند، چشم‌هایی دارند که روشنایی آن را می‌بینند. بانو وجدانی نیازی به این مراسم ندارد، اما این تجلیل فرصتی است برای دیدار و قدردانی از او.»

گلاب زاده همچنین به نقش زنان کرمان در تاریخ و فرهنگ اشاره کرد و گفت: «زنان این دیار همیشه پرچم عزت و افتخار را برافراشته‌اند و زندگی‌شان دانشگاهی برای آموختن دیگران بوده است.»

سیدعلی میرافضلی، محقق و شاعر کرمانی، خاطره‌ای از اولین دیدار خود با بانو وجدانی در انجمن شعر رفسنجان بیان کرد و گفت: «در نوجوانی که برای اولین بار در جمع بزرگان شعر می‌خواندم، نگاه مهربانانه ایشان دلگرمی بزرگی برای من و دیگر جوانان بود.» او افزود: «پروین وجدانی با تبحر و مهربانی خود همیشه مشوق شاعران جوان بوده و انرژی مثبت به آن‌ها می‌بخشد.»

این شاعر و نویسنده همچنین درباره اشعار بانو وجدانی گفت: «صمیمیت، سادگی و صفای لحن در اشعار ایشان بسیار مشهود است و شعر و شخصیتشان در هم تنیده‌اند.»

در پایان مراسم، بانو وجدانی با قدردانی از برگزارکنندگان، چند شعر از آثار خود را قرائت کرد. همچنین شاگردانش به همت شهرداری رفسنجان اشعاری در وصف این شخصیت ادبی خواندند.

شهر رفسنجان در فاصله ۱۰۰ کیلومتری شمال غرب مرکز استان کرمان واقع شده است.

مطالب دیگر

دستگیری ۱۵ مامور قلابی مسلح در هرمزگان توسط پلیس

مسعود باژیان

|

۲۳ تیر ۱۴۰۴

رزمایش باشکوه عشایر فهرج در پاسداری از وطن و ولایت + فیلم

مسعود باژیان

|

۲۳ تیر ۱۴۰۴

بررسی علت حادثه معدن زرند و فوت یک کارگر در حال انجام است

مسعود باژیان

|

۲۳ تیر ۱۴۰۴

تجلیل از بانوی شاعر و ادیب رفسنجان، پروین وجدانی در بازارچه تاریخی معین شهر

مسعود باژیان

|

۲۳ تیر ۱۴۰۴

اشتراک گذاری
جستجو