رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان جیرفت در گفت‌وگو با خبرنگار پایگاه خبری اتحاد ما از وقوع حادثه‌ای خبر داد که طی آن یک چوپان عشایر منطقه هنگام چرای دام با خرس مواجه و از ناحیه‌ای از بدنش آسیب دید. محمد کمالی توضیح داد: بسیاری از افرادی که با خرس روبرو می‌شوند، خود را روی زمین می‌خوابانند و بی‌حرکت می‌مانند یا به سرعت از محل دور می‌شوند که در این شرایط خرس واکنشی نشان نمی‌دهد. اما در این حادثه، فرد آسیب‌دیده با سر و صدا و حرکات زیاد باعث تحریک بیشتر خرس شده است. وی افزود: آسیب‌های وارده به این چوپان شامل بخش‌هایی از دو دست، کتف، سر و صورت بوده و پس از هماهنگی با بیمارستان، اقدامات درمانی لازم انجام شده است. هزینه‌های درمانی توسط دولت پرداخت می‌شود و میزان دیه نیز توسط مراجع قضایی تعیین خواهد شد.

کمالی همچنین اعلام کرد که این نخستین مورد آسیب خرس سیاه آسیایی به انسان در سال جاری است، اما از زمان رسیدن میوه‌هایی مانند گیلاس، زردآلو و شاه‌توت، موارد متعددی از ورود خرس‌ها به باغات و مزارع گزارش شده است. مناطق ییلاقی دلفارد، رمون، بحرآسمان، ساردوئیه، جبالبارز شمالی و شهرستان قلعه گنج از جمله مناطقی هستند که این گزارش‌ها در آنها ثبت شده است. وی تاکید کرد که خسارت‌های ناشی از حمله خرس و پلنگ، دو گونه در معرض خطر و حفاظت شده، توسط بیمه جبران می‌شود.

رییس اداره حفاظت محیط زیست جیرفت درباره دلایل نزدیک شدن خرس‌ها به روستاها گفت: خشکسالی‌های پی‌درپی و جدا شدن خرس ماده از توله‌هایش از عوامل مهم این موضوع هستند. همراهی توله‌ها حساسیت خرس ماده را افزایش می‌دهد. وی افزود: خرس معمولاً در فاصله حدود سه متری و هنگام احساس خطر حمله می‌کند و در فواصل دورتر فرار می‌کند. حتی اگر فردی خرس را تعقیب کند، خرس برنمی‌گردد. خرس‌ها بیشتر شب‌گرد هستند و در مواقع اضطراری ممکن است صبح زود نیز دیده شوند.

کمالی راهکارهای پیشگیری را استفاده از دستگاه‌های تولید صدای بلند دانست که توسط سازمان جهاد کشاورزی در اختیار کشاورزان و باغداران قرار می‌گیرد. این دستگاه‌ها با ایجاد صداهای بلند در فواصل زمانی مشخص، حیوانات وحشی را از باغات دور می‌کنند. وی یادآور شد که بیشترین جمعیت خرس سیاه آسیایی در ارتفاعات جیرفت، به ویژه مناطق حفاظت شده زریاب و بحرآسمان مشاهده می‌شود و روستای تنگل بحرآسمان که محل وقوع حادثه است، در داخل منطقه حفاظت شده قرار دارد.

رییس اداره حفاظت محیط زیست با اشاره به اهمیت این گونه در حال انقراض گفت: تغذیه و رفتار این خرس‌ها نقش مهمی در احیای گونه‌های گیاهی و حفظ تعادل اکوسیستم دارد. خرس سیاه آسیایی (بلوچی) گونه‌ای نادر و در معرض انقراض است که تنها در سه استان کرمان، سیستان و بلوچستان و هرمزگان دیده می‌شود و حفاظت از آن برای حفظ تنوع زیستی و چرخه زیستی منطقه حیاتی است.

مطالب دیگر

دبیر کمیسیون امنیت ملی: اتحاد بی‌نظیر مردم در تاریخ انقلاب ایران

مسعود باژیان

|

۱۳ تیر ۱۴۰۴

امام جمعه جیرفت: دشمن همچنان با جنگ روانی و ترکیبی به مقابله ادامه می‌دهد

مسعود باژیان

|

۱۳ تیر ۱۴۰۴

پلیس کرمان: مسدود کردن مسیرها در تاسوعا و عاشورا بدون هماهنگی ممنوع است

مسعود باژیان

|

۱۳ تیر ۱۴۰۴

امام جمعه کرمان: اکنون در جنگی دوگانه؛ میدانی و ادراکی هستیم

مسعود باژیان

|

۱۳ تیر ۱۴۰۴

اشتراک گذاری
جستجو