به گزارش اتحاد ما، مراسم افتتاح انجمن گردشگری غذا و خوراکی های سنتی ایران با حضور مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان و جمعی از فعالان نیک اندیش این استان برگزار شد و در این مراسم از پوستر رسمی انجمن نیز رونمایی گردید.
تشکیل این انجمن گامی مهم در جهت معرفی خوراکی های سنتی مناطق مختلف کشور از جمله کرمان و همچنین تقویت صنعت گردشگری به شمار می رود؛ ایده ای نو و کاربردی که از کرمان آغاز شده و به تدریج در سراسر کشور توسعه خواهد یافت.
مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری کرمان در این مراسم اظهار داشت: راه اندازی انجمن گردشگری غذا و خوراکی های سنتی، حرکتی موثر در معرفی ظرفیت های گردشگری استان و کشور است. ندا نظامی با اشاره به اینکه غذا و خوراک ها نمایانگر اقلیم و مهارت های منطقه ای هستند، ابراز امیدواری کرد که این انجمن بتواند رویکردی نوین به خوراک و غذاهای سنتی در کرمان ایجاد کند.
رییس کانون جهانگردی و اتومبیلرانی استان کرمان نیز این اقدام را رویدادی مبارک دانست و گفت: ایده راه اندازی این انجمن زمانی شکل گرفت که در اتاق بازرگانی کرمان نشستی برگزار و موضوع تشکیل کارگروه گردشگری غذا مطرح شد. مهدی ایرانمنش افزود: در آن جلسه تصمیم گرفتیم گام بزرگ تری برداریم و انجمن گردشگری غذا را با محوریت کرمان به نتیجه برسانیم. وی با اشاره به سابقه جهانی گردشگری غذا و نقش فرهنگی و هویت بخش آن، تصریح کرد: هدف ما معرفی خوراکی ها و غذاهای سنتی کشور و همچنین احیای برخی خوراک های کهن است که به فراموشی سپرده شده یا کمتر شناخته شده اند.
فعال گردشگری و مدیر مجموعه بهارستان کرمان نیز با تاکید بر اینکه راه اندازی انجمن گردشگری غذا و خوراک های سنتی علاوه بر معرفی ظرفیت های گردشگری، موجب ایجاد وفاق و همدلی میان اقوام مختلف خواهد شد، گفت: این انجمن با همت کرمانی ها از این استان آغاز به کار کرده است. عباس رحمتی مقدم که خود در زمینه ایرانگردی و کرمان گردی فعالیت دارد، افزود: ظرفیت های استان کرمان هنوز به طور کامل شناخته نشده اند و باید این توانمندی ها به جهان معرفی شود. وی ادامه داد: گاهی افراد از وجود چنین ظرفیت های بی نظیری در کرمان بی اطلاع هستند، در حالی که معرفی این ظرفیت ها قطعاً جذب گردشگران فراوانی را به دنبال خواهد داشت.
مدیر انجمن بوم گردی های استان کرمان نیز به فعالیت ۴۳۵ بوم گردی در این استان با تنوع گسترده خوراکی ها اشاره کرد و گفت: هدف ما انتقال فرهنگ آداب خوراک کرمان به سایر مناطق کشور است.
گردشگری غذا (Food Tourism) و گاسترونومی (Gastronomy) به عنوان شاخه ای جذاب از گردشگری، نقش مهمی در معرفی فرهنگ، تاریخ و هویت ملل ایفا می کنند. ایران با تنوع بی نظیر غذاهای محلی، آداب و سفره های سنتی و میراث غنی آشپزی، ظرفیت بالایی برای جذب گردشگران علاقه مند به غذا دارد.
جنبش اجتماعی غذا در سطح ملی و بین المللی با هدف معرفی غذاهای کهن و شناخت فرهنگی اغذیه، از قدرت غذا برای تغییر زندگی افراد، تقویت جوامع فراگیر و ایجاد تغییرات اجتماعی مثبت بهره می برد. این جنبش همچنین در مقابله با نابرابری های اجتماعی، بهبود تغذیه و مشارکت مردم در به کارگیری مهارت هایشان برای خیر اجتماعی برنامه ریزی و تلاش می کند.
این نشست علاوه بر رونمایی از لوگوی انجمن، به منظور جذب اعضا و آشنایی با فعالیت های انجمن مردم نهاد گردشگری غذا و خوراک ایران برگزار شد و با حمایت معنوی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی استان کرمان و حمایت مالی مجموعه تالارهای بهارستان همراه بود.
از دیگر اهداف این انجمن، آموزش خبرنگاران تخصصی حوزه گردشگری غذا عنوان شده است.