پایگاه خبری اتحاد ما، نشست تخصصی بررسی چالش‌های تولید و توزیع برق و توسعه نیروگاه‌های انرژی‌های تجدیدپذیر به ویژه خورشیدی، شنبه گذشته بیش از چهار ساعت در اتاق بازرگانی کرمان برگزار شد. در این جلسه، فعالان بخش خصوصی و مسئولان استانی با حضور معاونان وزیر نیرو، مشکلاتی مانند واگذاری زمین، تسهیلات، صدور مجوزها، ازدحام در ساتبا، نبود الکترونیکی بودن فرآیندها، تأخیر در صدور مجوزها، انشعابات غیرمجاز و افزایش هزینه‌های سرمایه‌گذاری را موانع اصلی سرمایه‌گذاری و دلیل رفع نشدن ناترازی انرژی کشور دانستند.

رئیس اتاق بازرگانی کرمان، سید مهدی طبیب‌زاده، در آغاز نشست تأکید کرد که مهم‌ترین نیروگاه‌های کشور در دست بخش خصوصی است و تنها راه جبران ناترازی انرژی، مشارکت فعال بخش خصوصی است. وی افزود: «اگر فقط به دولت تکیه کنیم، به نتیجه نمی‌رسیم.» او با اشاره به مشکلات نیروگاه‌های گازی و سیکل ترکیبی گفت که فروش برق با نرخ دولتی و پرداخت هزینه‌ها به صورت آزاد، باعث ورشکستگی این نیروگاه‌ها شده است. طبیب‌زاده همچنین به ظرفیت‌های بالای نیروگاه کهنوج اشاره کرد که می‌تواند تا ۵۰۰ مگاوات افزایش تولید داشته باشد، اما به دلیل بدهی‌های مالی و درآمد دستوری، تعادل در این بخش برقرار نیست.

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار کرمان، سید مصطفی آیت‌اللهی موسوی، اعلام کرد که در استان کرمان ۲۵۴ مگاوات نیروگاه خورشیدی متصل به شبکه فعال است و ۸۶۹ مگاوات نیروگاه در حال ساخت می‌باشد. وی افزود که برای احداث بیش از هزار مگاوات نیروگاه خورشیدی زمین اختصاص یافته و بیش از ۶ هزار مگاوات درخواست مجوز وجود دارد. آیت‌اللهی موسوی خواستار تفویض صدور مجوزها به استان برای تسریع در روند توسعه شد.

نماینده مردم کرمان و راور در مجلس، شهباز حسن‌پور، به پرداخت وام‌های بدون دردسر برای تولید انرژی تجدیدپذیر اشاره کرد و گفت: «اگر از این ظرفیت استفاده نکردیم، مقصریم.» او همچنین بر ضرورت قانونی کردن انشعابات غیرمجاز و رفع مشکلات اداری تأکید کرد.

معاون امور دهیاری‌های وزارت کشور، علی قربانی، از پرداخت بیش از هشت هزار میلیارد تومان تسهیلات به دهیاری‌ها خبر داد و اعلام کرد که ۵۰ درصد این تسهیلات به استان کرمان اختصاص یافته است. وی افزود که این اعتبارات می‌تواند به نیروگاه‌های خورشیدی و رفع ناترازی انرژی کمک کند.

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کرمان، مهدی حسینی‌نژاد، با اشاره به وصول سالانه ۲۲ همت حقوق دولتی معادن، اعلام کرد که این منابع می‌تواند برای توسعه نیروگاه‌ها به کار گرفته شود و برنامه‌ریزی برای اجرای سه هزار مگاوات پروژه در سال جاری انجام شده است.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کرمان، حسین میجانی، از بهره‌برداری سه شهرک صنعتی تخصصی خورشیدی با ظرفیت ۲۵ مگاوات خبر داد و اعلام کرد که ۳۲۰ هکتار زمین برای توسعه شهرک‌های صنعتی و معدنی آماده شده است.

عضو هیأت‌رئیسه اتاق بازرگانی کرمان، عباس جبالبارزی، به مشکلات تأمین برق و گاز در فصول مختلف اشاره کرد و خواستار صدور مجوزهای بی‌نام برای تسهیل فعالیت‌ها شد. همچنین محمود کریمی، عضو هیأت مدیره انجمن ساتکاب، بر ضرورت حمایت دولت برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر و رفع تأخیر در پرداخت تسهیلات تأکید کرد.

معاون اقتصادی استاندار کرمان، غلامرضا سالاری، با اشاره به تأثیر تحریم‌ها، نقش دولت را تسهیل‌گر دانست و بر جذب سرمایه‌گذار داخلی و خارجی برای رفع ناترازی انرژی تأکید کرد. وی همچنین مدیریت مصرف در بخش خانگی، تجاری و صنعتی را راهکار مهمی برای کاهش مشکلات انرژی برشمرد.

این نشست نشان داد که با همت و همکاری بخش خصوصی، دولت و نهادهای مرتبط، می‌توان گام‌های مؤثری در توسعه انرژی خورشیدی و رفع ناترازی انرژی در استان کرمان برداشت و از ظرفیت‌های بی‌نظیر این منطقه به بهترین شکل بهره‌مند شد.

مطالب دیگر

فیلم | نمازگزاران جیرفتی حمله رژیم اشغالگر را به شدت محکوم کردند

مسعود باژیان

|

۲۶ خرداد ۱۴۰۴

فریاد انتقام از رژیم صهیونیستی در مصلای کرمان طنین‌انداز شد

مسعود باژیان

|

۲۶ خرداد ۱۴۰۴

فیلم | واکنش مردم و زائران گلزار شهدای کرمان به حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی

مسعود باژیان

|

۲۶ خرداد ۱۴۰۴

استاندار کرمان: حمله رژیم صهیونیستی، همبستگی ایرانیان را مستحکم‌تر می‌کند

مسعود باژیان

|

۲۶ خرداد ۱۴۰۴

اشتراک گذاری
جستجو