پایگاه خبری اتحاد ما – مانور زلزله خلیج فارس در دو مرحله برگزار شد. مرحله اول این مانور روز گذشته (شنبه) به صورت دورمیزی و شبیهسازی زلزلهای فرضی با قدرت ۶.۴ ریشتر در ستاد مدیریت بحران استان کرمان و با حضور فرماندار سیرجان، مسئولان ستاد مدیریت بحران کشور و مدیران دستگاههای استانی برگزار شد. برای مطالعه بیشتر میتوانید به گزارش «ارزیابی زلزله فرضی ۶.۴ ریشتری در کرمان؛ از گزارش نمیخواهیم، دستور دهید» مراجعه کنید.
مرحله دوم این مانور عملیاتی امروز در منطقه بیابانی اطراف امامزاده علی(ع) شهرستان سیرجان آغاز شد. استاندار کرمان با اعلام رمز «یا علی بن ابیطالب(ع)» شروع این رزمایش را اعلام کرد و دستگاههای حاضر در سناریوی فرضی، آمادگی خود را برای مقابله با بحران و امدادرسانی به نمایش گذاشتند.
در این مانور، مدیران بحران و امداد استانهای معین کرمان شامل سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد و هرمزگان به همراه نیروهای امدادی شهرستانهای استان حضور داشتند و همکاری گستردهای داشتند.
محمدعلی طالبی، استاندار کرمان، در این مراسم گفت: «این رزمایش نقش بسیار مهمی در آمادهسازی دستگاههای خدمترسان استان دارد و ما در تمامی سطوح آمادگی کامل خواهیم داشت.» وی افزود: «کرمان به عنوان یکی از پهناورترین استانهای کشور، باید در مهار حوادث و امدادرسانیها نیز آماده باشد و برگزاری چنین مانورهایی با همکاری همه دستگاههای اجرایی، پیام همدلی و مودت میان مردم و مسئولان را منتقل میکند.»
استاندار کرمان همچنین تاکید کرد: «این مانور یکی از بزرگترین رزمایشهای کشور از نظر گستردگی نیروها، امکانات لجستیکی و شرایط اجرایی است و خوشحالیم که چنین مانور عزتمندی در استان کرمان برگزار شده است.»
غلامرضا نژادخالقی، مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمان، نیز اعلام کرد: «این مانور با حضور ۳۸ نهاد، ۷۰۰ دستگاه خودرو و تجهیزات امدادی و ۲ بالگرد برگزار شد.» وی هدف اصلی این رزمایش را تمرین آمادگی، ارزیابی عملکرد دستگاهها و سنجش هماهنگی میان اجزای ستاد مدیریت بحران عنوان کرد.
نژادخالقی با اشاره به تجربه چندین زلزله بالای پنج ریشتر در استان کرمان طی سال جاری گفت: «کرمان استانی زلزلهخیز است و اهمیت آمادگی در برابر حوادث طبیعی، اجرای چنین مانورهایی را ضروری میکند.»
وی در پایان افزود: «تمامی مراحل این مانور بزرگ و بینظیر با موفقیت کامل انجام شد و دستگاههای عملکننده مأموریت خود را به بهترین شکل به پایان رساندند.»
مدیر کل مدیریت بحران استانداری کرمان تاکید کرد: «اجرای این مانورها گامی مهم برای افزایش تابآوری استان در برابر بلایای طبیعی است و هدف ما مدیریت یکپارچه بحران برای کاهش خسارات و ارائه بهترین خدمات به شهروندان است.»
شایان ذکر است مرکز شهرستان سیرجان در فاصله ۱۷۵ کیلومتری غرب شهر کرمان قرار دارد.