پایگاه خبری اتحاد ما – حامد مانیفر، مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان وزارت راه و شهرسازی، در اولین همایش ملی آتشنشانی و مهندسی ایمنی که در تالار فرهنگ و هنر کرمان برگزار شد، اعلام کرد که ویرایش جدید مبحث ۲۲ مقررات ملی ساختمان پس از بازخوانی نهایی، به زودی به صورت پیشنویس برای دریافت نظرات عمومی منتشر خواهد شد.
مانیفر تاکید کرد که ایمنی ساختمان از مرحله طراحی آغاز میشود و باید در تمام مراحل ساخت و بهرهبرداری به آن توجه ویژه داشت. وی افزود بسیاری از مشکلات کنونی در حوادث ناشی از عدم رعایت شرایط ایمنی در زمان ساخت و بهرهبرداری است که باید از ابتدا در ذات ساختمان پیشبینی شود.
وی به اهمیت کنترل ارتباطات افقی و عمودی فضاها در برابر حریق اشاره کرد و نمونهای از حادثه آتشسوزی در بیمارستان قائم رشت را یادآور شد که به دلیل عدم رعایت استانداردهای ایمنی، دود به بخشهای مختلف بیمارستان نفوذ کرد و جان چند بیمار را گرفت.
مانیفر همچنین بر اهمیت استفاده از درهای ضد حریق، سیستم دودبند، مقاومت سازه و تجهیزات اعلام حریق مرکزی حساس تاکید کرد و گفت که این موارد باید در طراحی و بهرهبرداری ساختمان به دقت رعایت شود.
وی افزود که آموزش مدیران ساختمان و همکاری سازمان نظام مهندسی، شهرداری و مدیریت شهری برای ارتقای ایمنی ضروری است و این مسئولیت باید با فرهنگسازی و آموزش به جای اعمال فشار و تهدید انجام شود.
مدیرکل دفتر مقررات ملی و کنترل ساختمان، بیمه را حلقه مفقوده تضمین کیفیت و ایمنی ساختمان دانست و گفت که بیمه باید از مرحله طراحی و ساخت حضور فعال داشته باشد تا کیفیت ساخت و ایمنی در دوره بهرهبرداری تضمین شود.
وی خبر داد که مذاکرات با بیمه ایران به مراحل پایانی رسیده تا طرح «تحول صنعت ساختمان» که شامل چرخه کامل عمر ساختمان از طراحی تا تخریب و بازیافت است، توسط بیمه ایران و بیمه مرکزی حمایت مالی و بیمه شود.
مانیفر ابراز امیدواری کرد با نهایی شدن این طرح، تحولی بزرگ در صنعت ساخت و ساز رخ دهد و مهندسان به عنوان نمایندگان شرکتهای بیمه در کنترل و بازرسی نقشآفرینی کنند.
همچنین وی برگزاری همایش آتشنشانی و مهندسی ایمنی در کرمان را بسیار مثبت ارزیابی کرد و امیدوار بود دستاوردهای آن به بهبود شرایط ایمنی منجر شود.
این همایش یکروزه به همت شهرداری کرمان و با همکاری اداره کل راه و شهرسازی و سازمان نظام مهندسی ساختمان استان کرمان برگزار شد و شامل افتتاحیه و چهار کارگاه تخصصی بود. سعید بختیاری، رئیس بخش مهندسی آتش و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی نیز در این همایش به ارائه مباحث آموزشی مهندسی ایمنی پرداخت.